FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida

Parpelles i Visió

Què en sabem de les nostres parpelles?

09/12/2021

Tenim tendència a considerar que el benestar de la nostra visió depèn només de les estructures de l’ull. 
 
Doncs, no és ben bé així, just a sobre de l’ull, hi tenim la primera estructura, una de les més importants perquè es desenvolupi correctament el procés visual. Estem parlant de les parpelles que juntament amb les pestanyes, funcionen com a primeres barreres de protecció.  
 
A més a més, contenen les glàndules encarregades de segregar la llàgrima que té per funció tenir l’ull sempre correctament hidratat. Aquesta condició és indispensable per poder generar una imatge nítida a la retina. Hi ha unes glàndules que s’encarreguen de generar la part més aquosa de la llàgrima i unes altres la part més greixosa. Aquestes darreres ajuden a fer que no s’evapori tan ràpidament la llàgrima. És rellevant que estiguin en equilibri per generar aquesta pel·lícula lacrimal idònia per proporcionar una visió nítida. 
 
És habitual en les nostres revisions optomètriques d’observar parpelles com les de les següents imatges:  

 

En aquests casos ja trobem queixes de picor d’ulls o sensació de sorra. Aquests residus a les parpelles i els taponaments de les glàndules, donaran problemes a la qualitat de la nostra llàgrima.  En aquests casos ja trobem queixes de picor d’ulls o sensació de sorra. Aquests residus a les parpelles i els taponaments de les glàndules, donaran problemes a la qualitat de la nostra llàgrima.  
 
El millor serà fer una bona prevenció per mantenir aquest equilibri: 
- Una bona higiene amb aigua i un sabó pH neutre, o encara millor un específic de la zona ocular amb oli de l’arbre del te, per exemple. 
- Calor localitzada a la zona palpebral durant 5-10 minuts i un posterior massatge per ajudar a drenar bé les glàndules greixoses o lipídiques. 

  

En l’ús de maquillatges com el rímel o el llapis d’ulls s’ha de tenir cura de no taponar aquestes glàndules i, sobretot, d’utilitzar productes sense alcohol i no irritants.  En l’ús de maquillatges com el rímel o el llapis d’ulls s’ha de tenir cura de no taponar aquestes glàndules i, sobretot, d’utilitzar productes sense alcohol i no irritants.  
 
També ens podem trobar en el cas dels hipermetrops, persones que veuen bé de lluny i de prop, però que s’han d’esforçar excessivament per acomodar i compensar la seva condició, ens ocasionen tensió als músculs dels ulls i ens donen alteracions en el funcionament correcte de les glàndules, inflamació de les parpelles i una espiral de complicacions, que moltes vegades es resolen només amb una correcta graduació de prop que proporcioni una visió relaxada.