FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida

Reducció de la progressió miòpica

Objectiu: Mantenir la nostra visió

18/01/2022

El problema més important que afecta i afectarà la visió de la humanitat, serà la progressiva miopització de tota la població. Es preveu que l’any 2050, la meitat de la població mundial serà miop. Hem entrat en una situació, difícilment reversible, que canviarà la nostra manera de veure-hi.

Els humans, des de la prehistòria hem estat hipermetrops, una condició visual adequada a la manera de viure, en la que les activitats se centraven en la visió de lluny i a l’aire lliure.

La progressiva industrialització i culturització ens ha portat a viure en llocs tancats, més reduïts, amb poques possibilitats de mirar de lluny i relaxar, així, la nostra mirada. I aquest canvi, iniciat amb la primera revolució industrial, ens porta al fet que els ulls s’especialitzin en visions properes, o molt properes, i esdevinguin miops.

Miopia progressiva

 Visió normal  / Visió amb miopia

 

Què podem fer per evitar-ho?

Bàsicament lluitar amb metodologies concretes per evitar que els nens i els joves, quan es tornin miops, ho facin d’una manera controlada i lenta per tal d’evitar que esdevinguin miops alts, fet que els faria dependents de les ulleres per totes les seves activitats.

S’està investigant contínuament per trobar sistemes que redueixin la progressió de la miopia.

  1. Ortoqueratologia, unes lents de contacte, d’ús exclusivament nocturn, que actuant sobre la curvatura de la còrnia possibiliten una visió perfecta durant tot el dia.
  2. Lents de contacte, MiSight, produeixen un desenfocament perifèric de la imatge per tal d’estimular la retina de manera uniforme, i aconseguir la reducció de la progressió miòpica.
  3. I com a darrera innovació, les lents òptiques MiYoSMART, mètode no invasiu, efectiu i fàcil d’utilitzar per controlar la miopia.

Els estudis universitaris efectuats, durant dos anys, han demostrat que les lents MiYOSMART, que a més de compensar l’error refractiu miop, són eficaces per aconseguir una reducció del 60% en la progressió miòpica, i un 21,5% d’aturada d’aquesta progressió. Aquest tractament té una durada de tres anys al llarg dels quals l’optometrista fa un seguiment constant i acurat de l’evolució de la miopia dels infants i adolescents. El nostre Centre d’Optometria, ha estat seleccionat per poder adaptar aquest nou tipus de lents, després de cursar tot l’equip una formació específica necessària per obtenir la certificació,

A Federòptics Roure, pioners a l’avantguarda de les noves tecnologies, sabem i podem orientar les decisions de cada cas particular per tal d’elegir el millor sistema d’afrontar el repte de la progressiva miopització.