FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida
FEDEROPTICS ROURE Òptiques Mollerussa Lleida

Visió i disseny.

Conferència a l’EA Ondara de Tàrrega.

13/12/2021

El Gimnàs de la Visió de Federòptics Roure de la mà de la optometrista, Núria Baldrich hem tingut el plaer d’impartir col·laborar amb l’EA Ondara de Tàrrega i crear sinèrgies entre l’empresa de professionals i el món acadèmic amb l'objectiu de mostrar la confluència entre òptica, optometria i disseny. Un projecte interdisciplinari que cerca oferir múltiples possibilitats en l'anàlisi del disseny des d'una perspectiva optomètrica. 
 
Els inicis d’aquest fantàstic projecte es remeten a abans de la pandèmia, però la Covid-19 ens va obligar a ajornar els plans fins al 23 de novembre de 2020, quan finalment vam poder dur a terme la conferència pels estudiants del Grau Superior de Disseny i Arts Plàstiques i el Grau Superior de Gràfica Publicitària amb la intenció de relacionar de manera teòrica la visió i el disseny. 
 
Un any després, el passat 24 de novembre de 2021 hem dut a terme la part pràctica de la disciplina gràcies a les noves tecnologies. Hem mostrat als estudiants els aparells, eines i estudis que poden tenir al seu abast per tal de saber on es dirigeix la mirada en un disseny, i ho puguin tenir en compte i usar en el moment d’elaborar els seus projectes. 
 
Concretament, en la part pràctica que vam realitzar el passat mes de novembre, la Núria Baldrich va presentar els estudis existents sobre percepció i visió perquè els estudiants, i futurs dissenyadors, puguin aplicar els coneixements en el seu dia a dia.  
 
Per aconseguir-ho, vam fer servir una eina que permet per posar en pràctica diferents estratègies per confluir art, ciència i disseny. Es tracta de l’EyeTracker. A nosaltres, en el Gimnàs de la Visió de Federòptics Roure, ens acompanya en el nostre dia a dia per tal d’analitzar la lectura. I ara, el que ha incorporat l'EA Ondara, serà molt útil perquè els alumnes puguin analitzar el recorregut de la mirada dins de qualsevol disseny que elaborin, ja sigui un cartell, pàgines web, etc. 
 
L'objectiu d'aquesta activitat era que els alumnes comprenguessin i meditessin com es perceben els seus dissenys i com es desplaça la mirada a través d'aquests, permetent-los d'aquesta manera elaborar estratègies d'efectivitat comunicativa visual. 
 
Ens omple d’orgull poder fer col·laboracions multidisciplinàries com aquesta, ja que unir la visió i el disseny que és poc habitual, però sense dubtes, combinar diferents disciplines, una més científica i l’altra més creativa dona grans resultats.